៩ចំនុចដើម្បីដឹងថាបន្លែផ្លែឈើមានសារធាតុគីមី!
ប្រជាជនបច្ចុប្បន្ន កំពុងព្រួយបារម្ភយ៉ាងខ្លាំងចំពោះសុខភាព បន្ទាប់ពីបន្លែ-ផ្លែឈើភាគច្រើន ប្រើជាតិគីមី ដើម្បីពន្លឿនការលូតលាស់ ដើម្បីប្រជែងតម្លៃលើទីផ្សារ។ ពេលខ្លះ បន្លែ-ផ្លែឈើគីមីទាំងនោះ បានបន្លំថារបស់ធម្មជាតិដែរ ធ្វើឲ្យអ្នកទិញពិបាកទុកចិត្ត។ យ៉ាងណាក្ដី មានវិធីសាស្ត្រខ្លីៗមួយចំនួន ដែលអ្នកអាចសម្គាល់បាន ថាបន្លែ-ផ្លែឈើទាំងនោះ មានប្រើគីមី ឬអត់។
១.រូបរាងខាងក្រៅ
ជាទូទៅ បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ រូបរាងមិនល្អមើលទេ មិនគួរឲ្យចង់ទទួលទាន ហើយទំហំខុសៗគ្នា មានតូចមានធំ មិនងាយរកបាន២ ប៉ុនគ្នាឡើយ ព្រោះវាបានលូតលាស់តាមបែបធម្មជាតិ។ ចំណែក បន្លែ-ផ្លែឈើដែលប្រើជាត់គីមី ភាគច្រើន មើលទៅរូបរាងស្អាត គួរឲ្យចង់ទទួលទាន ហើយមានលក្ខណៈមិនសូវខុសប្លែកគ្នា។
ជាទូទៅ បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ រូបរាងមិនល្អមើលទេ មិនគួរឲ្យចង់ទទួលទាន ហើយទំហំខុសៗគ្នា មានតូចមានធំ មិនងាយរកបាន២ ប៉ុនគ្នាឡើយ ព្រោះវាបានលូតលាស់តាមបែបធម្មជាតិ។ ចំណែក បន្លែ-ផ្លែឈើដែលប្រើជាត់គីមី ភាគច្រើន មើលទៅរូបរាងស្អាត គួរឲ្យចង់ទទួលទាន ហើយមានលក្ខណៈមិនសូវខុសប្លែកគ្នា។
២.ទំហំ
បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ ភាគច្រើន មានទំហំតូច មិនងាយលូតលាស់ដល់ធំល្អឡើយ។ សាឡាត់ធម្មជាតិ មានស្លឹកតូចៗ មិនបានរីកធំល្អ ដូចអ្នកឃើញសព្វថ្ងៃឡើយ ប៉ុន្តែមានករណីខ្លះ វាអាចធំតាមបែបធម្មជាតិដែរ គ្រាន់តែមិនងាយប្រទះ។ ចំណែករបស់ប្រើគីមី អាចលូតលាស់បានធំល្អជាងធម្មតា ព្រោះតែសារជាតិដែលប្រើប្រាស់អាចពន្លឿនការលូតលាស់។
បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ ភាគច្រើន មានទំហំតូច មិនងាយលូតលាស់ដល់ធំល្អឡើយ។ សាឡាត់ធម្មជាតិ មានស្លឹកតូចៗ មិនបានរីកធំល្អ ដូចអ្នកឃើញសព្វថ្ងៃឡើយ ប៉ុន្តែមានករណីខ្លះ វាអាចធំតាមបែបធម្មជាតិដែរ គ្រាន់តែមិនងាយប្រទះ។ ចំណែករបស់ប្រើគីមី អាចលូតលាស់បានធំល្អជាងធម្មតា ព្រោះតែសារជាតិដែលប្រើប្រាស់អាចពន្លឿនការលូតលាស់។
៣.ក្លិននិងរសជាតិ
ប្រសិនបើវាជា បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ ពេលហិតក្លិនទៅ មានចំហាយបែបធម្មជាតិម្យ៉ាង ដែលទាក់ទាញច្រមុះ ជាងបន្លែ-ផ្លែឈើគីមី។ ពេលសាកភ្លក់បន្តិច អ្នកនឹងចាប់អារម្មណ៍ថា បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ មានឱជារសជាង មិនហាងក្នុងមាត់ ហើយពេលចម្អិន មិនបាច់ប្រើគ្រឿងច្រើន ក៏មានជាតិដែរ។
ប្រសិនបើវាជា បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ ពេលហិតក្លិនទៅ មានចំហាយបែបធម្មជាតិម្យ៉ាង ដែលទាក់ទាញច្រមុះ ជាងបន្លែ-ផ្លែឈើគីមី។ ពេលសាកភ្លក់បន្តិច អ្នកនឹងចាប់អារម្មណ៍ថា បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ មានឱជារសជាង មិនហាងក្នុងមាត់ ហើយពេលចម្អិន មិនបាច់ប្រើគ្រឿងច្រើន ក៏មានជាតិដែរ។
៤.គ្រាប់
ជាធម្មតា បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ មានគ្រាប់តូចៗ មិនធំដូច បន្លែ-ផ្លែឈើគីមីឡើយ។
ជាធម្មតា បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ មានគ្រាប់តូចៗ មិនធំដូច បន្លែ-ផ្លែឈើគីមីឡើយ។
៥.មើលលើសត្វល្អិត និងដង្កូវ
ប្រសិនបើអ្នកបានឃើញ ដង្កូវ និងសត្វល្អិត លើបន្លែ-ផ្លែឈើដែលអ្នកទិញ នោះវាជាសញ្ញាល្អមួយ ព្រោះសត្វល្អិត និងដង្កូវទាំងនោះ មានវត្តមានតែលើបន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិទេ។ ប្រសិនបើប្រើគីមី ដង្កូវ និងសត្វល្អិត មិនអាចនៅទ្រាំទ្រនៅបានឡើយ។
ប្រសិនបើអ្នកបានឃើញ ដង្កូវ និងសត្វល្អិត លើបន្លែ-ផ្លែឈើដែលអ្នកទិញ នោះវាជាសញ្ញាល្អមួយ ព្រោះសត្វល្អិត និងដង្កូវទាំងនោះ មានវត្តមានតែលើបន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិទេ។ ប្រសិនបើប្រើគីមី ដង្កូវ និងសត្វល្អិត មិនអាចនៅទ្រាំទ្រនៅបានឡើយ។
៦.មើលលើសម្បក
សម្បកផ្លែឈើ និងបន្លែធម្មជាតិ ឆាប់ប្រែពណ៌ទៅជាជាំខ្មៅ និងមិនអាចរក្សាទុកបានយូរដូចរបស់ប្រើគីមីឡើយ។
សម្បកផ្លែឈើ និងបន្លែធម្មជាតិ ឆាប់ប្រែពណ៌ទៅជាជាំខ្មៅ និងមិនអាចរក្សាទុកបានយូរដូចរបស់ប្រើគីមីឡើយ។
៧.រយៈពេលចម្អិន
ជាធម្មតា បន្លែធម្មជាតិ អាចចម្អិន ឆ្អិនលឿនជាង បន្លែដែលប្រើគីមី។
ជាធម្មតា បន្លែធម្មជាតិ អាចចម្អិន ឆ្អិនលឿនជាង បន្លែដែលប្រើគីមី។
៨.មើលតម្លៃ
បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ តែងដាក់លក់ថ្លៃជាង បន្លែ-ផ្លែឈើ ប្រើជាតិគីមី ព្រោះការដាំដុះតាមបែបធម្មជាតិ ប្រើពេលយូរ ប្រមូលផលបានតិច ពិបាកថែទាំ
បន្លែ-ផ្លែឈើធម្មជាតិ តែងដាក់លក់ថ្លៃជាង បន្លែ-ផ្លែឈើ ប្រើជាតិគីមី ព្រោះការដាំដុះតាមបែបធម្មជាតិ ប្រើពេលយូរ ប្រមូលផលបានតិច ពិបាកថែទាំ
៩.មើលការបញ្ជាក់
ជាទូទៅ បន្លែ-ផ្លែឈើ ធម្មជាតិ តែងមានការបញ្ជាក់ពីស្ថាប័នចំណីអាហារ ឬសហគមន៍ដាំដុះដែលមានការទទួលស្គាល់ណាមួយ។ ដូចនេះ ត្រូវពិនិត្យឲ្យបានច្បាស់ រកមើលការបញ្ជាក់ដ៏គួរឲ្យទុកចិត្តមួយ ដែលមានបិតលើផលិតផល៕
==============================
==============================
#ផលិតផលម្រុំធម្មជាតិ បាកា វីឡា
ផលិតផលក្នុងស្រុក ផលិតដោយផលិតករខ្មែរ
ផលិតផលម្រុំធម្មជាតិ បាកា វីឡា ជាផលិតផលក្នុងស្រុកដំបូងគេ ដែលទទួលស្គាល់គុណភាពស្តង់ដារ ធម្មជាតិជាអន្តរជាតិជាច្រើនដូចជា៖
#ស្ថាប័ន USDA សហរដ្ឋអាមេរិក
#ស្ថាប័ន CANADA ORGANIC ប្រទេសកាណាដា
#ស្ថាប័ន EU សហគមន៍ អ៊ឺរ៉ុប
#និងស្ថាប័នECOCERTដែលជាស្ថាប័ន ដ៏ល្បីល្បាញក្នុងពិភពលោក
.....................................................
.....................................................
#ទំនាក់ទំនងចែកចាយនិងលក់បន្តរ
016 726 026
017 826 026
Gmail: tryvannheng@gmail.com
www.baca-villa.com
៩ចំនុចដើម្បីដឹងថាបន្លែផ្លែឈើមានសារធាតុគីមី!
Reviewed by KH-Tour & Agriculture
on
December 01, 2017
Rating:
No comments: